BIOGRAFI

Mikael Ingebäck

mikael@eileen.se

Mikael är frontman och grundare av Eileen. Han har alltid gitarren dragen och du hör hans finmejslade stämma i många av arrangemangen samt mellan låtar.

Susanne Staberg

susanne@eileen.se

"Susie Cash" spelar fiol och sjunger sedan begynnelsen och har en central roll i bandet. Både i stämmor och arrangemang såväl som på scen.

Robin Wernebratt

robin@eileen.se

Robin "Lillkillen" Wernebratt är bandets ständige batterist. Mikaels högra hand och vapendragare, co-founder & kattägare!

Robert Gustafsson

robert@eileen.se

Robert är sedan två år bandets permanenta basist. Snabb i fingrarna både med och utan band på instrumentet. Engagerad musiker och filosof. Dessutom alltid i tid på rep.

Carl Nyqvist

carl@eileen.se

Carl "Kissemiss" Nyqvist är bandets senaste tillskott. Gudabenådad violinist och riksspeleman. Tar allt oftare up mandolinen för att komplettera Susannes melodiöst virtuosa kompositioner. Sällskaplig typ med tveksamt lokalsinne.

Medlemmar

Eileen består av fem medlemmar som på ett eller annat sätt lever för musiken:

Biografi

 

Eileens musik beskrivs lättast som Folkpop. Kombinationen av irländsk och svensk omarrangerad folkmusik ger en otrolig stämning så fort Eileen står på scenen. Publiken brukar börja dansa helt spontant, oavsett om det finns dansgolv eller inte.

Diskografi

 

Eileen har släppt en del skivor under åren.

Den 11/7 släpper Eileen i samband med ostindiespelningen sin första fullängdare på 5år!!! Hoppas ni vill ha en kram Eileen

Posted by Eileen on Monday, 22 June 2015